20 tuntiani viikosta 3, ja miksi näin?

Kestävyysharjoittelu on yksinkertaista. Tuloskunto rakentuu vahvalle aerobiselle pohjalle. Aerobiseen suorituskykykyyn verrattuna muut osa-alueet ovat hyvin pienessä roolissa suunnistuksen kaltaisen kestävyysurheilulajin fyysisissä vaatimuksissa. Tämän hallinta käytännössä on tuttua Navistarsin jokaiselle yksilölle. Määräharjoittelu on samojen rutiinien toistoa, eikä kuormituksen hallinta aerobisella teholla ole tähtitiedettä. Tämän vuoksi kestävyysharjoittelu on niin yksinkertaista.

On hienoa kuulua ryhmään, jossa ei etsitä aidan matalinta paikkaa, reiästä puhumattakaan. Työntekoa arvostetaan, tässä tapauksessa runsasta harjoittelua, eikä tuloksia odoteta ennen kuin tuloksentekoa tukeva toiminta on riittävällä tasolla. Ensin mennään treenikämpälle, jauhetaa kolmea riffiä loputtomiin, vasta sen jälkeen on studiosessioiden ja Tuppuralan keikan aika.

Harjoituskausi on siis kolmikolla pitkä, ja koostuu monista parikymmentuntisista viikoista. Olosuhteiden ollessa viimeisen päälle, kuten pariviikkoisella Äkäslompolon leirillä, harjoittelua tuli toki reilummin. Joskus pitää uskaltaa myös levätä, eikä ole lainkaan merkityksetöntä, miten sen tekee.

Perusviikko kotona (Oma):

1) ap: juoksu 23km/2h, mäkisiä lumipolkuja

2) ap: hiihto 2h 40min

ip: juoksu 10km/50min sis. 3x20sek kiihdytykset, mäkisiä lumipolkuja + jalkojen voima

3) ap: juoksu 21km/1h 40min sis. vedot 5x8min/2min + 5x1min/1min, mäkisillä lumipoluilla, korkein happo 8.3.

ip: juoksu 9km/45min, mäkisiä lumipolkuja + kuntopiiri

4) ap: hiihto 2h 45min

ip: juoksu 15km/75min aerK, mäkisiä lumipolkuja

5) ap: hiihto 2h 40min

ip: juoksu 8km/38min, mäkisiä lumipolkuja

6) ap: juoksu 19km/1h 25min sis. kova 14km/62min, mäkisillä lumipoluilla, loppuhappo 4.3.

ip: hiihto 1h 40min

7) ap: juoksu 25km/2h 10min, arvannet missä.

Ylläksen leirin jälkeistä palautumista..

Harjoittelun yksinkertaisuuden lisäksi ammattimaisuus on toinen meitä urheilullisesti yhdistävä tekijä. Vaatimattomana tavoitteena on jonakin päivänä olla Suomen ammattimaisimmin urheileva kestävyysurheilijajoukkue. Suunnistuksessa on hyödyntämättä monia apuvälineitä, joilla seurataan kuormitusta ja siitä palautumista, sekä kehitystä. Lisäksi esimerkiksi ohut ilmanala ja leiriohjelmien rakentaminen kokonaisuutta tukevaksi ovat jääneet hyödyntämättä. Näissä asioissa haluamme olla tienraivaajia.

Jonkun on lumipolkukin ensimmäisenä avattava!

Mitä tässä enää jää jäljelle? Itse SUUNNISTUS! Mutta siitä joskus toiste enemmän.

-Oma


Featured Posts
Recent Posts